Sandvolleyball Nord for Polarsirkelen

Jarle Fornes jubler på Oddanesand 2017 av FotoMonsI dag spilles det igjen Norgestour i Sandvolleyball i Nord Norge. Bodø Volley og Lofoten Volley har tatt på seg to arrangementer, og vi som er spillere er ”gira” på å komme i gang i Nord. Lokale Margrethe Skjelbred er en av favorittene i begge turneringene.

 

Sandvolleyball står sterkt i de sørlige delene av landet vårt, men Norges Volleyballforbund og tidligere sandvolleyballproff Vegard Høidalen ønsker å spre Fanta Norgestour ut til hele landet. Denne uken er det Nord-Norge, nærmere bestemt Bodø og Lofoten som står for tur. Det skal arrangeres et lite test event på Grønnåsen sandvolleyballanlegg torsdag 20.juli, før turen kommer til Hauklandstranda i Lofoten 22. & 23.juli.

 

Det har vært arrangert Fanta Norgestour turneringer i Nord Norge tidligere (i Bodø, og i Hammerfest), men det er noen år siden sist. ”Vi gleder oss veldig til å få Fanta Norgestour i gang igjen i Bodø. Nord-Norge har ikke optimalt klima for sandvolleyball, men det er lyst hele døgnet, og massevis av fantastiske strender. Det er vakkert, eksotisk og spennende å ta sandvolleyball nord for polarsirkelen. Det å tenke på at vi er like langt nord som Grønland, Sibir og det nordlige Alaska, setter ting litt i perspektiv”

 

Werner Skaue fra Bodø Volley ble tidlig på forsommeren kontaktet for å diskutere muligheter for å lage et godt konsept i nord. Etter et par lange samtaler oppsto det enighet om å kaste seg rundt, og begynne med et prosjekt der man satser på en midtuketurnering i Bodø etterfulgt av en helgeturnering på Hauklandstranda i Lofoten allerede denne sommeren. Turneringene i år er å se som test-events for å skape erfaring, og for å komme i gang.

 

Skaue håper å skape blest i miljøet ved å få Fanta Norgestour til Nord-Norge. Han tenker seg et konsept der 2018 vil bringe flere lokale turneringer i juni opp mot Norgestour-turneringene i juli. Han ønsker også å jobbe mot en hovedbane inne i Bodø sentrum som kan bringe med seg rekruttkamper, sponsorturnering og showkamper.

 

For oss som jobber med Fanta Norgestour, var det viktig å få ting i gang, og å høste erfaring i år, sier promotor Vegard Høidalen. Turneringene i Nord Norge, men det at vi kommer i gang i år, gjør det mye lettere å jobbe med et større prosjekt i 2018. Vi tror miljøene i Bodø Volley, og Lofot Volley er perfekte samarbeidspartnere for å komme i gang igjen med Fanta Norgestour her i Nord. Miljøene i Tromsø, Sortland området og Mosjøen er også aktuelle partnere for fremtiden. Sesongen er kort i Nord, men vi ser muligheter her oppe, og ønsker å optimalisere disse. Vi er helt sikre på at bilder og historier fra årets deltagere vil trigge flere til å reise hit neste år. Dersom vi arrangerer to eller tre turneringer innenfor en kort periode, samt baker inn en del opplevelser og aktiviteter i nærområdet, tror jeg vi kan bygge et konsept som vil trigge mange spillere, ledere og andre interesserte til å ta turen nordover neste sommer!